Cseh Katalin keményen visszaüzent az őt mocskoló fideszes szennylapnak

Beindult a lejáratás, de a momentumos politikus kiállt maga mellett.

Ahogy az várható volt, a Momentum nőpolitikusainak májusi előretörésével új célpontokat talált magának a fideszes revolvermédia is.

Most Dr. Cseh Katalint, a párt európai politikusát támadták be: jobb híján azzal, hogy a születésnapja alkalmából jótékonysági gyűjtést indított egy, a felelős gyermekvállalást segítő civil szervezet javára.

Vasárnap a politikus a közösségi oldalán reagált a fideszes kampányra. Cseh Katalin azt írja:

„Egy politikus szokjon hozzá, hogy nincs magánélete. Ezt tudtam mindig is, de bevallom, ezzel együtt is meglepett, hogy a Pesti Srácon a születésnapomon, a privát oldalamon megosztott adománygyűjtésből írt cikket.

Valahol persze megértem: a Fidesz vezetői nyilván nem szoktak civileknek adományt gyűjteni születésnapjukon, pénzt se közösségi alapon, önkéntesen szereznek, hanem elveszik az állami meg uniós büdzséből.

Azt meg elképzelni se szeretném, milyen értékű ajándékokat adnak egymásnak a nevezett urak. Egy dolgot azonban üzenek a Pesti Srácoknak: a közösségi adománygyűjtés nem „tarhálás”, ahogyan Ők hívják, hanem az egyik legátláthatóbb és legdemokratikusabb módja, hogy állampolgárok önkéntes adományait fontos közéleti célok fordítására ösztönözzük.

Ami pedig a konkrétumokat illeti: nem csak momentumos politikusként, de orvosként és nőként is kiemelten fontosnak tartom, hogy a családok maguk dönthessenek arról, mikor szeretnének gyermeket. A gyermekvállalás a családokra – különösen persze a nőkre – és nem a Fidesz – jellemzően férfi – politikusaira tartozik.

A Planned Parenthood azon dolgozik, hogy e döntés a családoknál és a nőknél maradjon; hogy döntéseiket minél több és pontosabb információ alapján hozhassák meg, s ha végül a terhességmegszakítás mellett döntenek, azt biztonságos és anonimitást biztosító körülmények között tehessék meg.

Emellett a Planned Parenthood támogatja a minden nő számára elérhető fogamzásgátlást és szexuális felvilágosítást – olyan célokat, amelyekért Momentumos politikusként eddig is küzdöttem, és küzdeni is fogok. És nem, a propagandában megjelent abszurd hazugságokkal ellentétben természetesen senki nem gyilkolna meg életképes csecsemőket – ezt az álhírt a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ amúgy Donald Trumptól és az amerikai szélsőjobbtól vette át. Nem az a példa, amit követni kellene.

Nagyon remélem, hogy a Fidesz és holdudvarának egyre élénkebb támadásai a női önrendelkezéssel szemben nem az abortusz szigorításának, és a nők jogainak csorbításának előszelei.”


.

Valódi Hírek