Rendőrség: A megalapozott gyanú szerint Gy. Tamás adott megbízást Fenyő János megölésére

Lezárult a nyomozás, 75 tanút hallgattak ki.

Közel 22 év után lezárult a nyomozás Fenyő János vállalkozó meggyilkolásának ügyében, a rendőrség elküldte a nyomozati iratokat a Fővárosi Főügyészségnek.

A megalapozott gyanú szerint Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére, melyet Jozef R. hajtott végre

– írja a police.hu.

Fenyő Jánost a II. kerületi Margit utca 4. szám előtt, autójában gyilkolták meg 1998. február 11-én, géppisztollyal több lövéssel.

„Az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozás 2010-ben vett fordulatot, amikor sikerült az elkövető által hátrahagyott ruházatból nyert DNS alapján Jozef R. szlovák állampolgárt azonosítani, majd a Magyarország által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogni.

A férfit a Fenyő-gyilkosság, illetve az Aranykéz utcai robbantás elkövetőjeként életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A Fenyő-gyilkosság háttere – így a felbujtó személye – ekkor még ismeretlen maradt.

A nyomozás 2017-ben új bizonyítékok alapján vett újabb irányt. Az eljárás során a nyomozók azonosították a bűncselekmény többi elkövetőjét”

– áll a rendőrség közleményében.

A 2017-ben újraindított nyomozás során 75 embert hallgattak ki tanúként.

Valódi Hírek