Kálmán Olga üzent Tarlósnak: A főpolgármesternek nem főnöke a miniszterelnök!

Orbánt is kellemetlen helyzetbe hozhatja.

Kálmán Olga interjút adott a 168 Órának, amiből kiderült, mi egy főpolgármester feladata, lesz-e dugódíj és vissza akarja szerezni az iskolákat.

A DK főpolgármester-jelöltje szerint, a városvezető legfontosabb feladata az, hogy végre hitet adjon egy csaknem kétmilliós közösségnek. Mint ahogyan fontosnak tartjuk, hogy a magyaroknak legyen magyarságtudatuk, ugyanúgy a fővárosiak esetében én mindennél fontosabbnak tartom, hogy legyen Budapest-tudatunk.

Tarlós Istvánról alaposan leszedte a keresztvizet, szerinte a főpolgármesternek el kell különülnie az adott kormányzattól, mert nincs köztük alá-fölé rendeltségi viszony.

A főpolgármesternek nem főnöke a kormányfő.”

Azt is elmondta,

ha Budapest polgárai megválasztanak egy ellenzéki főpolgármestert, akkor nem teheti meg a kormány, hogy ezt figyelmen kívül hagyja. Egy ekkora politikai legitimációt egyszerűen nem hagyhat figyelmen kívül egyetlen kormányfő sem.

Nincs rendben, hogy egy ekkora város nem rendelkezhet az oktatási intézményeiről. Igenis, a főváros visszakéri a középiskoláit! Az általános iskolák kerületi fennhatóság alá tartoztak, de a több mint 200 középiskola feletti irányítási jogunkat visszakérjük!

Kálmán Olga szerint, ha rá szavaznak októberben, az egyben

ítélet lesz Tarlós Istvánról.

Beszélt a dugódíjról is. Szerinte az csak akkor vezethető be, ha bezáródik a körgyűrű Budapest körül. Akkor lehet a dugódíjat bevezetni, ha a város elkerülhető, méghozzá ingyenesen, mert olyan a világon sehol sincs, hogy ingyenesen

se megkerülni ne lehessen a várost, se áthaladni rajta.

Kálmán Olga szerint a választáson nem programok, hanem személyek fognak versenyezni.

„Nekem a programom is erősen kötődik a személyiségemhez.

Nem elszegényített, érzéketlen fővárost akarok.

Nem akarom, hogy a pénzünket ellopják. És nem akarom, hogy úgy költsék el, hogy abba nekünk ne legyen beleszólásunk.”

Valódi Hírek