Pofátlan „magyarázatot” adtak Orbánék, miért vétózták meg a tegnapi uniós klímaegyezményt

Mindig, mindenben a rossz oldalon.

Magyar, lengyel és cseh vétó miatt tegnap elbukott az uniós klímacél, hogy 2050-re széndioxid-semlegessé tegyék a kontinenst.

Bár korábban Magyarország azt ígérte, támogatni fogja a határozatot, végül Csehországgal és Lengyelországgal közösen leszavazta azt csütörtök este.

Pénteken a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt adott ki, amiben „megmagyarázzák”, miért nem támogatta a magyar kormány az uniós klímacélt.

Azt írják:

„A 2050-re kitűzött klímasemlegesség (szén-dioxid-semlegesség) óriási kiadásokkal járna és hatalmas terheket róna a magyar ipar számára. Az említett javaslatot felelősen addig nem lehet támogatni, amíg nem tudjuk, hogy az Európai Unió mekkora forrásokat tud rendelkezésre bocsátani az ipar modernizálására.

Magyarország kormányának felelőssége, hogy alacsonyan tartsa a magyar családok rezsikiadásait, hiszen a hazai rezsiköltségek Európában a legalacsonyabbak között vannak.

Azonban, ha az áramtermelést a megadott szempontok szerint kell kiváltani, úgy a magyar családok áramszámlája 30-40 százalékkal emelkedne.”

Végül álljon itt néhány jellemző komment a hír alól, a 444-ről:

(via)

Valódi Hírek