Bemutatta programját Kálmán Olga: Kilenc azonnali vállalást tett a budapestiekért (+videó)

Karakán ellenfelet kapott Tarlós!

Szerdán délelőtt ismertette legfontosabb programpontjait Kálmán Olga, a DK támogatásával induló független főpolgármester-jelölt. Hangsúlyozta: a fő célja, hogy közösen csináljanak egy európai otthont Budapestből.

A konkrét tervekről szólva elmondta, hogy az egészségügy kérdése jelenleg a legfontosabb, három számra fűzte fel az azonnali teendőket:

Az 5, a 15 és a 25.

Az 5, vagyis 5 perc alatt tudjon egy budapesti lakos időpontot foglalni szakorvosi ellátásra. Ezt egy központi telefonos ügyfélszolgálat segítségével érné el.

A 15, hogy egy budapesti lakos ennyi percen belül el tudjon érni akár az éjszaka közepén is egy ügyeletes gyógyszertárba.

25 percen belül pedig azt szeretné elérni, hogy a nap bármely szakában,

0–24 időtartamban egy beteg meg tudja kapni a megfelelő ellátást.

A köztisztasággal kapcsolatban elmondta: naponta fel kell mosni az aluljárókat, hetente az utcákat fogják feltakarítani, havonta pedig 10 BKV-buszt fognak elektromosra cserélni. Mint kiemelte:

Nem fulladhatunk bele a koszba és a mérgező levegőben.

A harmadik témakör a programbemutatón a közlekedésről szólt, a 18 év alattiaknak ingyenessé tenné az utazását, a kormánnyal akarnak majd erről tárgyalni.

A parkolást készpénzmentessé tenné, véget vetne annak, hogy a pártmaffiák játszótere legyen. Példaként említette, hogy ma kapott egy fotót az egyik ismerősétől, büntetést kell befizetnie, mert lejárt a parkolójegye: A borítékon a bélyegző Malmö, a cég londoni, és egy német bankszámlaszám van megadva. A tervei szerint

telefon segítségével lehet majd parkolni.

Végül a jelenleg szaunaként is kitűnően funkcionáló 3-as metróra is kitért: jövő ilyenkorra légkondicionáló berendezéseket kell beszerelni a metrókocsikba.

Valódi Hírek