Orbánék nem tettek le az olimpiai agyrémről, sorra építik a helyszíneket

Nőnek ki majd a földből sorra a stadionok.

Bár a kormány a 2024-es pályázatot visszavonta, nem került le végleg a napirendről a világjátékok rendezése, a létesítmények pedig sorra megépülnek.

Emlékezetes, hogy két éve a Momentum Mozgalom kis híján elérte, hogy legyen népszavazás az olimpia rendezéséről, de Orbánék előremenekülve lemondtak a pályázásról. Azzal elméletileg a tervezett létesítmények is maximum tervként maradtak meg a fiókokban és nem költenek rájuk iszonyatos pénzeket.

Egyre inkább úgy látszik, hogy

az olimpiára tervezett létesítményeket mégis megcsinálják.

A Népszava cikke szerint a 2022-es kézilabda Eb-re olyan 22 ezres stadiont húznak fel a fővárosban, ami megfelel az olimpiai kritériumoknak is. Emellé egy 5-6 ezer fős jégkorongcsarnok is épül, ahol akár a küzdősportok eseményeit is meg lehet rendezni, ha lefedik a játékteret.

Készül a Budapesti Teniszközpont is, „szolid” 17,5 milliárd forintért, a Művészetek Palotája mellé meg egy 4-5 ezer fős konferenciaközpontot tervez a kormány. Ez utóbbi azért érdekes, mert a súlyemelő versenyek helyszíne is lehetne.

Ha ez nem lenne elég, Csepelen is épül egy 40 ezres atlétikai stadion a 2023-as atlétikai világbajnokság miatt, és a lap szerint ezt már úgy építik, hogy akár 60 ezresre is ki lehessen bővíteni.

Azt nem tudni, melyik olimpiát szeretnék megrendezni, mert

leghamarabb a 2036-osra lenne bármilyen esélyünk.

Valódi Hírek