Bréking: Megegyezett az ellenzék Dunakeszin, egy jelölt indul mindenhol a fideszessel szemben

Egy az egy ellen indulnak az 50 ezres városban.

A dunakeszi ellenzék, öt párt és egy mozgalom egyetlen közös jelöltet indít a város fideszes jelöltje ellen az őszi polgármester-választáson – jelentették be vasárnap.

Abban is megállapodtak, hogy az ötvenezer lakosú Pest megyei város mind a tíz körzetében közös képviselőjelölt indul majd.

A dunakeszi sajtótájékoztatón a közös polgármesterjelölt, a függetlenként induló Gerner Péter elmondta, hogy több hónapos egyeztető tárgyalások eredményeként jött létre a megállapodás

az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom között.

“Sikerült a város érdekeit szem előtt tartva az ellentétes politikai nézeteket háttérbe szorítani” – emelte ki.

A közös jelölt arról is szólt, hogy a gyors ütemben fejlődő agglomerációs városban

a lakosság lélekszámának növekedésével nem tart lépést az infrastruktúra fejődése.

Kevés az óvodai hely, az óvodák, iskolák zsúfoltak, gyakoriak a közlekedési dugók – példálózott -, hozzátéve, hogy ezen a helyzeten akarnak változtatni. A legfontosabb feladat a zöldfelületek növelése – tette hozzá.

Városfejlesztési koncepciójuk összeállításához a következő hetekben a pártok képviselői felkeresik a városban élőket, hogy az ő véleményük szerint alakítsák ki a végleges programot – közölte.

Gerner Péter azt mondta, hogy informatikusként, menedzserként a vállalkozásában kellő tapasztalatra tett szert ahhoz, hogy a várost sikerrel tudja vezetni, ha elnyeri a választók bizalmát.

(MTI nyomán)