Nagy bajban van az egyik leggazdagabb magyar, bezárathatja a hatóság a gyárát

Az elmúlt fél évben folyamatosan ellenőrzik, őrizetbe is került.

Interjút adott az RTL Klubnak Bige László, az egyik leggazdagabb magyar, akit csak műtrágyakirályként emlegetnek. Bigének meglehetően rossz napjai vannak, vele és cégeivel szemben sokasodnak a hatósági fellépések.

Bige szolnoki üzemét novemberben szállta meg először több száz rendőr és katasztrófavédő. A rendőrség akkor azt közölte:

a hulladékgazdálkodási törvény megsértése és más bűncselekmények miatt nyomoznak.

Az azóta eltelt fél évben a rendőrök 9-szer, a katasztrófavédők 12-szer voltak kint, már szinte hazajáró vendégek. Bige László ráadásul május végén két napot őrizetben is töltött.

Kubola Imre, a Bige Holding Kft. ügyvezetője azt mondta, eddig olyat nem találtak, ami a fentiekre okot adott volna. A katasztrófavédők néhány nappal korábban tartottak ellenőrzést a gyárban és akkor az állításuk szerint üzemzavar lépett fel, amelynek következtében mérgező veszélyes anyag került a környezetbe. Az ügyvezető szerint

a kénkemencénél valóban volt szivárgás,

de nem volt veszélyes.

A gyárnak egyébként lehet, hogy lőttek: A határozat alapján akár 90 napig is zárva maradhat. Bige László azt mondta, kisebb szabálytalanságokat találtak csak, ami nem indokolná a gyártás leállítását, „mondvacsinált okokból” léptek. azt is hozzátette: Ha jövő hét folyamán nem rendeződik a helyzet, akkor vége, be is zárhatják a szolnoki gyárat, és többet nem fog működni.

(Via: Index)

Valódi Hírek