Puzsér Róbert idegállapotba jött, csúnyán nekirontott az LMP-nek és a Jobbiknak (+videó)

Irgalmatlanul nekitámadt a vele szövetséges pártoknak, miután azok leszerepeltek az EP-választáson.

Úgy tűnik, legkésőbb az EP-választások estéjén Puzsér Róbert megtudta, hogy nem lesz belőle főpolgármester. Az őt támogató két párt, a Jobbik és az LMP ugyanis összesen 8 százalékot kapott, az eredményük ráadásul Budapesten még rosszabb:

a fővárosban együttesen 6 százalékon állnak.

A megmondóember nem is tudta leplezni dühét, és egy szerdai, Márki-Zay Péterrel közös hódmezővásárhelyi fórumon irgalmatlanul kiosztotta a szövetségeseit: egyebek mellett gyáváknak, megalkuvóknak, megúszósoknak és a „közállapotokhoz hozzárothadtaknak” nevezve őket.

Az atv.hu átal kiszúrt videón Puzsér azt mondta: az ő célja az volt a Jobbik-LMP együttműködéssel, hogy identitást adjon a két, szerinte identitását vesztett pártnak. Ez a kísérlete azonban – ahogy fogalmazott – „semennyire sem sikerült”.

Szerinte

a Jobbik és az LMP „ugyanazt a gyáva, megalkuvó politikát folytatták, mint amit addig”.

Beszámolt arról is, hogy a két párt vezetése részéről folyamatos volt rajta a nyomás, hogy ne kritizálja a DK-t és a Momentumot.

Hibának nevezte, hogy a Jobbik és az LMP politikusai a parlament lépcsőjén odaálltak Gyurcsány Ferenc mellé, amikor az ellenzéki képviselők esküt tettek, majd ők maguk nem mondták el az eskü szövegét, hanem „álltak, mint a hülyék”.

Szerinte a két párt vezetői négy évig biztosított egzisztenciát reméltek annak fejében, hogy beállnak Gyurcsány és az MSZP mellé szidalmazni a Fideszt „sokkal kevésbé meggyőzően és sokkal kevesebb sajtótámogatással”.

A két párt EP-választási eredményét Puzsér úgy értékelte: ez jár a megúszásért, a 2 százalék, illetve a 6 százalék.

A beszélgetés során Puzsér az MSZP-t a Fidesz másodosztályának, az LMP-t viszont az MSZP másodosztályának nevezte. Szerinte a Jobbik és az LMP végzetes mértékben hozzárothadt a mai magyar közállapotokhoz.

Videó:

.

Valódi Hírek