Gyorshír: Lemondott az LMP elnöksége

A történelmi bukás után egyből távoznak.

Lemondott az LMP elnöksége, miután a párt nem szerzett mandátumot a vasárnapi európai parlamenti választáson – jelentette be Keresztes László Lóránt társelnök.

Azt mondta, egységes döntést hozott a párt elnöksége arról, hogy lemondanak, és gondoskodnak a párt tisztújításának megrendezéséről.

Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetõje beszél, mögötte Keresztes László Lóránt és Demeter Márta társelnökök, valamint Ungár Péter országgyûlési képviselõ, Józsa László és Pálvölgyi Miklós elnökségi tagok (j-b) az LMP Fortuna hajón tartott erdeményváróját követõ sajtótájékoztatón az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. Az LMP elnöksége lemondott, miután a párt nem szerzett mandátumot a választáson. MTI/Szigetváry Zsolt

Vágó Gábor EP-listavezető azt mondta, szerinte a választók megbüntették az ellenzéki pártokat a 2018-as fiaskó miatt, és ezért büntették meg az LMP-t is. Ráadásul „Bélyeget nyomott ránk a tavalyi harakiri, ezért újra hitelességet kell nyerni az ökopolitikának„. Azt is hozzátette, vissza kell találni azokhoz a választókhoz, akik „a tavalyi bohóckodás” miatt elhagyták a pártot.

Ungár Péter, LMP-s képviselő a hvg.hu-nak azt mondta

„A választóink megbüntettek minket. Megérdemeljük. Nem az elmúlt két hónapért büntettek minket a választók, hanem az azt megelőző 12-ért. Elkövettük ugyanis a legnagyobb hibát, amit egy párt elkövethet: csalódást okoztunk a szavazóinknak, cserben hagytuk őket a választások után. Nem az ő képviseletükkel foglalkoztunk, hanem saját belső konfliktusainkkal és útkeresésünkkel. Nem kérdés, hogy rászolgáltunk a vereségre”.

Valódi Hírek