Győzött Czeglédy Csaba: Megbüntették a közmédiát a Fidesz kampányfilmjének sulykolásáért

Kis győzelem a sok mocsokság között!

Hivatalos Facebook-oldalán számolt be róla a fideszes rezsim üldözöttje, Dr. Czeglédy Csaba, hogy a beadványa nyomán sikerült elérni, hogy az NVB elmarasztalja és pénzbüntetésben részesítse a „közmédiát”, amiért az az egyperces hírekben gyakorlatilag leadta a Fidesz legújabb kampányfilmjét.

A DK európai képviselő-jelöltjeként is induló Czeglédy azt írja:

„Tegnap nem csak az én mentelmi jogommal foglalkozott a Nemzeti Választási Bizottság, hanem egy választási kifogásommal is, amit gyakorlatilag a DK nevében nyújtottam be (…).

Az NVB kimondta, hogy törvényt sértett az állami tévé, amikor az M4 Sport csatornáján a Ferencváros – Újpest meccs szünetében a >>Hírek egy percben<< hírműsorában gyakorlatilag leadták a Fidesz legújabb reklámfilmjét. Nyilván tudták, hogy törvényt sértenek, de hát a cél szentesíti az eszközt… Szoros volt a szavazás: 9:8 arányban győztek az igenek.

>>A Nemzeti Választási Bizottság a műsorszámot megtekintette és megállapította, hogy a kifogásban hivatkozott műsorszám tartalmát tekintve politikai reklámnak minősül, amelyben a Fidesz az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választására támogatókat kíván szerezni.<<

Egyrészt szakmai elégedettséggel tölt el, hogy igazam volt, másrészt pedig örülök, hogy nem volt értelmetlen egész vasárnap este a gép előtt ülnöm, hogy megírjam a beadványt.”

.

Valódi Hírek