Méregdrága házat vesz Tiborcz a Várban, az önkormányzat gyorsan mindenről lemondott

Így kell fészket rakni.

A Budai Várban a rengeteg önkormányzati tulajdonú lakás mellett akadnak magánkézben levő ingatlanok is. Viszont nem a törvényi szabályozás miatt nem lehet csak úgy adni-venni ezeket, mert a magántulajdonú műemléképületek értékesítésekor az önkormányzatot elővásárlási jog illeti meg.

A múlt héten egy ilyen ingatlanról döntött a képviselő testület, a Fortuna utcában egy patinás, csaknem 350 négyzetméteres műemléképületet kíván értékesíteni annak tulajdonosa. Az ára nem gyenge,

370 milliót akar érte a tulajdonosa,

amit fel is ajánlott megvételre az önkormányzatnak.

Ezt veszi meg

A Budavári Önkormányzat úgy döntött, hogy nem él ezzel a jogával, ráadásul mindez viharos gyorsasággal átment. Az ügy érdekessége, hogy a portál szerint nem más veszi meg az épületet, mint

Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje.

A városvezetést kérdezték, hogy az egy hét ugyan mire volt elég, értékbecslés és az egyéb ilyenkor szokásos műveletek lezajlottak-e, de az önkormányzat arra hivatkozva, hogy zárt ülésen döntöttek az elővásárlási jogról való lemondásról, nem válaszolt a kérdésekre.

Mindenesetre Tiborcz NER-kompatibilis környéken rakhat fészket, mert mint nemrég írtuk, Bayer Zsolt, Palkovics László és Lázár János vadásztársa, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is ott bérel lakást.

(Via: 24.hu)

Valódi Hírek