Bayer Zsolt 32 ezer forintért bérel önkormányzati lakást a Budai Várban

Ő is a várban lakik, mint annyi NER-társa.

Önkormányzati lakást szerzett a budai Várnegyed szívében Bayer Zsolt kormánypárti publicista. A 24.hu cikke szerint az ingatlan bérleti díja 32 ezer forint havonta, ami finoman szólva is meglehetősen olcsó.

A Budavári Önkormányzat adatai szerint Bayer tavaly szeptemberben lakáscserével jutott hozzá a 49 négyzetméteres ingatlanhoz. A közhiteles cégadatbázis szerint február 20. óta ez az új lakcíme.

A lakásért költségelvű lakbért fizet, havonta 31.737 forintot. Egy a közelben található, Úri utcai hasonló méretű lakásért egyébként 280 ezer forintot kérnek el. Sőt, nemrég hirdetett bérlésre az önkormányzat ilyen lakásokat

83 ezer forintért, ami szintén nem 32 ezer.

Megkérdezték az 5-ös számú fideszes párttagkönyv tulajdonosát is a lakásbérlésről, aki azt válaszolta, ingatlanközvetítőn keresztül szerezte meg az örökölhető bérleti jogot. Ezért a jogért egy budai agglomerációban lévő, hetven négyzetméter alapterületű kertes házat adott.

Azt is elmondta, hogy számlákkal tudja igazolni, hogy 10 milliót költött a felújításra.

Azt is hozzátette, hogy szokjanak le végre arról, hogy

mindenkit ba…gatnak, aki merészel a várban lakást szerezni magának ilyen módon.

A cikk szerint ennek a lakásnak a bérleti jogát csak nemrég szerezte meg Bayer, az már korábban is felmerült, hogy önkormányzati lakáshoz jutott a várban. Akkor azt állította, hogy 1998-ban cserélte el a tulajdonában lévő öröklakást egy budavári önkormányzati lakásra.

A várban egymást érik a lakáskiadáshoz köthető botrányok. Nemrég kiderült, hogy Semjén vadászhaverja bérel ott egy 165 négyzetméteres területűre növelt bérlakást kevesebb mint 64 ezer forintért, illetve Habsburg-Lotharingiai Mihály főhercegnek is ott osztottak önkormányzati lakást – mint korábban már írtuk.

Ő 71 ezerért bérel egy 117 négyzetméteres pecót.

 

Valódi Hírek