Friss: Elkapták a férfit, aki a nyílt utcán megharapott és fojtogatott egy MSZP-aktivistát

Garázdaság miatt vették őrizetbe.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: bizarr incidens érte Torzsa Sándort, a Hírhugó nevű MSZP-s kampányblog főszerkesztőjét, egyben a Societas (az MSZP ifjúsági tagozatának) elnökét.

Torzsa a Móricz Zsigmond körtéren kampányolt, amikor egy dühös férfi támadta meg: a földre vitte, kezét megharapta, valamint fojtogatni kezdte.

Torzsa Sándor / fotó: mszp.hu

A rendőrség most azt írja a honlapján:

A rendelkezésre álló adatok szerint 2019. április 18-án 15 óra 30 perckor egy férfi a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren odament az egyik politikai pártnak aláírást gyűjtő aktivistáihoz, szidalmazni kezdte őket és az egyik önkéntest – egy 65 éves nőt – leöntötte vízzel. A nő segítségére siető férfit lerántotta a földre és a kezét is megharapta, majd elfutott a helyszínről.

Az újbudai rendőrök beazonosították a férfit, a 36 éves budapesti Ó. Bencét, akit 2019. április 25-én a reggeli órákban VIII. kerületi lakásán elfogtak és előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a 36 éves budapesti férfit garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. ​

Valódi Hírek