G.Fodor Gábor azt javasolja Orbánnak, hogy vegyék az állam hatálya alá a Facebookot

Nem bírják elviselni, hogy van még egy hely, amit nem a Fidesz ellenőriz.

Ajánlásokat fogalmazott meg a Századvég Alapítvány a Facebook „cenzúrája” ellen. G. Fodor Gáborék azt szeretnék, ha a Facebookra a hagyományos média szabályai vonatkoznának, és a nemzetállam területi hatálya és alkotmányos szabályai vonatkoznának rá.

A Századvég szerint a közösségi oldalak „cenzúrája” morálisan védhetetlen, mivel „lábbal tiporja” a szólásszabadság elvét.

G. Fodorék úgy látják: politikailag veszélyes, amit a Facebook csinál, mivel „tagadja a nemzeti szuverenitásokon alapuló törvények és szabályok érvényességét”.

Ezen túl pedig

„megfosztja az embereket az igazság megismerésétől, mert annak teljes körű bemutatását és megismerését tilalom alá helyezi”

A Századvég szerint most a „nemzeteken a sor, hogy megvédjék a szabadságot”.

Ehhez nyolc pontban fogalmazták meg javaslataikat. Egyebek mellett azt szorgalmazzák, hogy minősítsék hagyományos tömegmédiának a közösségi médiát és ugyanúgy szabályozzák, mint a többi tartalomszolgáltatót.

Emellett javasolják, hogy terjesszék ki a közösségi média tevékenységi körére a nemzetállam területi hatályát és alkotmányos szabályait, valamint hogy keményebb jogi eszközökkel lépjenek fel „a szólás- és véleményszabadság külső korlátozóival”.

(Értsd: azzal az indokkal akarják fideszes cenzúra alá vonni a Facebookot, hogy őket minősítik cenzornak)

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek