A DK közölte: Nem szavazzák meg Orbán parasztvakító családügyi tervét, helyette saját 7 pontos programot nyújtottak be

A gazdag családok kitömése helyett a rabszolgatörvény eltörlését, a kisgyerekes családok kilakoltatásának leállítását és a családi pótlék emelését követelik.

Orbán Viktor „akcióterve” a családok egy szűk rétegét érinti csak, a többségnek semmiféle segítséget nem nyújt, ezért a Demokratikus Koalíció azt nem szavazza meg – közölte Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője.

„A DK saját 7 pontos javaslatcsomagot nyújtott be, de a mi valódi családvédelmi programunkat a Fidesz már a szakbizottságban elutasította, hogy a parlament ne is szavazhasson róla. Ezt teszik minden ellenzéki javaslattal immár 9 éve.”

– mondta Gréczy.

„Ezek után cinikus a kormány elvárása, hogy bármit is megszavazzunk a parlamentben. Ellenzék csak demokráciákban szavaz meg kormányzati előterjesztéseket, ahol az ellenzéket is meghallgatják, Magyarország azonban nem demokrácia.

Az Orbán-kormány ráadásul 9 év kormányzás után állt elő ezzel az „családvédelmi” programmal, miközben soha ilyen kevés gyermek még nem született Magyarországon. Amióta létezik statisztika az éves születésszámokról, az elmúlt 100 év három legrosszabb eredményét az Orbán-kormány produkálta, a kormány családpolitikája tehát megbukott”

– jelentette ki Gréczy Zsolt.

Hozzátette: a DK képviselői nem szavazzák meg a kormány javaslatát, erre három okuk is van:

  • ez a program nem általában a magyar családokat támogatja, hanem csupán a családok egy nagyon kis részét, főleg a vagyonosabb családokat.
  • ezzel a DK sem politikailag, sem szakmailag nem ért egyet, ezért saját 7 pontos családvédelmi programját nyújtotta be, amely minden családnak szól. Ez többek között eltörölné a rabszolgatörvényt, emelné a családi pótlékot, megóvná a kisgyermekeseket a kilakoltatástól, de ezekre a Fidesz nemet mondott.
  • mivel egy pártnak az a feladata, hogy képviselje a szavazóit, a DK egy online konzultációban megkérdezte saját szimpatizánsait Orbán javaslatairól, és a több tízezer válaszadó elsöprő többsége megerősített abban, hogy ezt a javaslatcsomagot nem szabad megszavazni.

Gréczy Zsolt közölte:

„A mi programunk szolgálja azt a célt, hogy Magyarországon minél több gyermek szülessen,

AZ ORBÁN-KORMÁNY VISZONT AZ ELMÚLT 9 ÉVBEN EZER BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYET SZÜNTETETT MEG.

Ha összeszámoljuk, hogy hány stadionban mennyi széket teremtett az Orbán-kormány, akkor mindenki pontosan érteni fogja, hogy Orbán Viktornak az elmúlt években nem voltak fontosak a magyar családok”

– zárta a DK képviselője.

Valódi Hírek