Kovács László alaposan leszedte a keresztvizet Orbánról és a Fideszről

Szerinte Orbán már Putyin ölében van.

Kovács László az MSZP volt elnöke szerint a mostani Fidesz már nem az a párt, amely annak idején csatlakozott az Európai Néppárthoz (EPP), és a szocialista politikusnak az az érzése, hogy Orbán Viktor ki akarja kényszeríteni pártja kizárását az EPP-ből.

Kovács László a sajtótájékoztatóján elmondta: szerinte egyáltalán nem meglepő, ami történt a Fidesz és az EPP viszonyában, hosszú ideje látszódtak bizonyos erre utaló jelek. Nem hiszem, hogy napirendre tűznék a mostani Fidesz néppártba történő felvételét – jegyezte meg.

Szerinte ha a mai Magyarország jelentkezne az Európai Unióba (EU) csatlakozásra, „nevetnének egyet rajta” a demokrácia, a szabadságjogok és jogállamiság teljesítményét tekintve,

hiszen ezek alapvető feltételek az unióhoz való csatlakozásnak.

Hol van az az Orbán Viktor, aki annak idején az emberi jogok, a szabadságjogok, a demokrácia mellett érvelt? – tette fel a kérdést Kovács, majd azt mondta: „ez az Orbán Viktor (…) Putyin ölében” van, és nagyon jól érzi magát diktátorok társaságában.

Kovács László

A Fidesz néppárti tagsági viszonyának felfüggesztése azt jelenti, hogy a kormánypártnak tulajdonképpen úgy kell viselkedne, mintha nem is lenne tag – mondta.

Kovács László közölte azt is, hogy hétfőn érkezik Budapestre Katarina Barley német igazságügyi miniszter, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) európai parlamenti listavezetője tájékozódni a magyar belpolitikai helyzetről.

Kérdésekre válaszolva azt mondta, hogy a Fidesz sorozatosan megsértette az EU alapelveit és az EPP értékrendjét, továbbá szerinte „csak olaj volt a tűzre”, hogy fideszes politikusok arról beszéltek,

csak a pártjuk egyetértésével lehet kizárni vagy felfüggeszteni őket.

Elmondta azt is, az az érzése Orbán Viktor viselkedése alapján, hogy tulajdonképpen ki akarja kényszeríteni a Fidesz kizárását.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek