Egy litván képviselő durván feltörölte Orbánnal a padlót Brüsszelben

Ezt nem teszi ki a köztévébe.

Gabrielius Landsbergis litván néppárti politikus is beszélt abban a vitában, ami végül a Fidesz felfüggesztéséhez vezetett szerdán, de még hogyan – szúrta ki a hvg.hu.

Landsbergis volt egyébként az egyik olyan poltikus, akit Orbán hasznos idiótának nevezett egy interjúban. Ezt a litván politikus meg is említette a felszólalásában, majd így folytatta:

Miniszterelnök úr, ön arról beszélt korábban, hogy a Fidesz és az én litván pártom több ponton nem értenek egyet, nézetkülönbségünk pedig a keresztény értékek és a migráció között van. Elnök úr, valamit nem értek. Talán van valamilyen új keresztény érték,

amiről nem hallottam és Ferenc pápa sem hirdetett ki.”

Gabrielius Landsbergis

Azt is hozzátette, hogy a keresztényi szeretet, egymás elfogadása, az igazság folyamatos keresése – ezek azok a keresztény értékek, amelyre az Európai Néppárt és az Európai Unió épül.

A migrációt fontos témaként említette, de olvasta Ferenc pápát, aki azt mondta, segítséget kell nyújtanunk a rászorulóknak, majd bevitte a kegyelemdöfést:

Orbán csak választásokat akar nyerni, ezért ellenségekre van szüksége.

„És mivel mi nem harcolunk vele, azt hitte, könnyű dolga lesz. A magyar kormányfő baljós terve, hogy egy illiberális Európa megteremtése, de én ezt nem támogatom. Én azt ígértem a választóimnak, hogy Litvánia és Európa megerősítésén fogok dolgozni. Nem fogom tétlenül nézni ezt.”

Valódi Hírek