Feljelentést tesz a DK a Matolcsy-család bedöntött bankja miatt (+videó)

Szinte az egész família ott bankolt.

A Demokratikus Koalíció (DK) hűtlen kezelés és csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az NHB Növekedési és Hitel Bank Zrt. ügyében.

A DK szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a Magyar Nemzeti Bank március 14-i hatállyal visszavonta az NHB Növekedési és Hitel Bank Zrt. működési engedélyét.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott, hogy a pénzintézet éveken keresztül a „Matolcsy-család házibankjaként működött„. Az NHB tulajdonosa Matolcsy György unokatestvére volt, és a pénzintézettől

a jegybankelnök két fia is nagyobb összegű kölcsönt kapott.

A bedőlés következményeit nem azok viselik, akik szétosztották egymás között a bank pénzét, hanem mindenki más, akinek van bankszámlája vagy hitelszerződése, mert az ő pénzükből fizetik ki a kárt – jelentette ki.

Feljelentést teszünk a Matolcsy-család házibankja ügyében hűtlen kezelés és csalás gyanújával. A részleteket Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője mondja el. Oszd meg, hogy mindenki lássa, mire számithat Matolcsy a DK "Út a börtönbe" programja keretében.🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. március 19., kedd

A DK szerint nem maradhat következmények nélkül, hogy Matolcsy György jegybankelnökként minden engedélyt megadott a „család bankjának”, közpénzeket helyezett ki oda, hogy azokat később „széthordják a családtagok” – indokolta feljelentésüket. (MTI)

Valódi Hírek