Kivágták a védett erdőt a Balatonnál a polgármester parancsára (+fotó)

Addig lapított az önkormányzat, amíg kivágták az erdőt.

Marton Béla polgármester megbízásából favágók estek neki a Balatonfűzfői strand melletti több ezer négyzetméteres erdőrésznek – írja a 24.hu.

A polgármester azt állította, hogy a területet 30 éve beépítésre szánják, a rendezési terv szerint is így van, csak eddig nem gondozták. Viszont egy helyi lakó kikérte a Veszprém Járási Kormányhivatal természet- és környezetvédelmi főosztályának állásfoglalását: ott azt írták neki, hogy az érintett helyrajzi számokra, ahol az erdőterület volt, jelenleg is érvényes Natura 2000-es természetvédelmi védettség vonatkozik.

Felülvizsgálatot kért a férfi az önkormányzattól, de azok lapítottak az ügyben,

ráadásul közben ki is vágták az erdőz.

Marton szerint az erdőt azért kellett kivágni, mert lakó- és vendéglátó-egységeket húznak majd fel rá, a partszakasz ugyanis nem alkalmas kikötő és strandépítésre.

A környéken viszont az az általános vélekedés, hogy a polgármester fia, Marton András áll az ügy mögött, aki a Magyar Szörf Szövetség elnökségi tagja, valamint a Balatonfűzfő Szörf Klub vezetője, és már tavaly tavasszal is arról beszélt az önkormányzat bizottsági ülésén, hogy strandröplabda-pályákat terveznek az erdő helyére, amelyeket a szörfösök is használnának.

Valódi Hírek