Dobrev Klára: Csak az európai minimálbérrel tudjuk megállítani a magyarok tömeges kivándorlását! (+videó)

„Itt emberi sorsokról beszélünk, elmaradt vasárnapi ebédekről, öregségükre egyedül maradó nagyszülőkről, akik csak az interneten láthatják az unokáikat.”

Az európai minimálbér bevezetésének fontosságáról tartott sajtótájékoztatót Dobrev Klára csütörtökön.

A DK európai listavezetője az Eurostat adataira hivatkozva elmondta: már a román gazdaság jelentős része is megelőzte a magyar gazdaság egy főre jutó GDP-jét.

Bukarest lehagyta Budapestet, Erdély pedig lehagyta a teljes magyar vidéket.

„A folyamat már elindult, láthattuk mi történt az elmúlt években Észak-Magyarországon, ahonnan Szlovákiába mentek el a dolgozók, most pedig a folyamat átterjedt a Duna–Tisza közére is, ahonnan Romániába mennek munkát keresni”

– mondta Dobrev Klára.

Már tavaly nyáron tele volt azzal a magyar sajtó, hogy csak Békés megyéből százak járnak át Romániába dolgozni, ez a folyamat pedig egyre inkább fel fog gyorsulni.

Ez a kérdés nem pusztán munkaerőpiaci probléma. Itt emberekről, sorsokról beszélünk, elmaradt vasárnapi ebédekről,

öregségükre egyedül maradó szülőkről, nagyszülőkről, akik csak az interneten láthatják az unokáikat.

Itt minden külföldre távozó magyar munkavállaló egy-egy családi tragédiát jelent – tette hozzá.

A Demokratikus Koalíció éppen ezért küzd az Európai Egyesült Államokért, amely képes lenne európai minimálbért biztosítani.

Nekünk pedig azért kell az Európai Unióban lennünk, mert akkor mi is részesülhetünk az európai minimálbérből, amelynek programját már Emmanuel Macron, Európa egyik legbefolyásosabb politikusa is képviseli – jelentette ki Dobrev.

„Ha itthon akarjuk tartani a gyermekeinket, nekünk, európai magyaroknak nincs más választásunk, mint hogy az Európai Egyesült Államok része legyünk.

Ha elszalasztjuk ezt a lehetőséget, ha hagyjuk, hogy Orbán rendszere eltávolodjon Európától, akkor nem csak az uniós tagságunkat fogjuk elveszteni, hanem gyermekeinket, szüleinket, apákat és anyákat, honfitársaink jelentős részét”

– jelentette ki Dobrev Klára.

Videó:

Sajtótájékoztató!A magyar bérből ma kevesebbet lehet vásárolni, mint a román bérből, a magyar munkavállalók pedig már nem csak Nyugatra vándorolnak ki, hanem Románia felé is. Ezt nem fogadhatják el az európai magyarok. Ezért lenne megoldás az európai minimálbér, amiért Dobrev Klára is küzd az EP – lista élén.Osszátok meg a videót, mert erről nem fog az állami média beszámolni.

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. március 7., csütörtök

.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

 

Valódi Hírek