Bréking: Kilép az Európai Néppártból a belga jobboldali párt, ha nem zárják ki a Fideszt

Bejelentették: vagy a Fidesz megy, vagy ők.

Joelle Milquet, a belga Humanista Demokratikus Centrum (CDH) elnöke kedden bejelentette: önként kilépnek az Európai Néppártból (EPP), amennyiben a március 20-i közgyűlésen nem zárják ki a Fideszt a konzervatív pártcsaládból.

Joelle Milquet

Benoit Lutgen, a CDH listavezetője hozzátette: Orbánnak kell távoznia, és nem nekik, mert a Fidesznek nincs helye a jobbközép erőket tömörítő szövetségben.

„Bár bizonyos országok már megfertőződtek, Orbán nem fogja beszennyezni az EPP egészét”

– idézi Lutgent a Le Soir című napilap.

A párt másik politikusa, Maxime Prévot azt mondta: a CDH partnereivel és szövetségeseivel együtt harcolni fog a Fidesz kizáratásáért, és nyomon követik a fejleményeket.

Wouter Beke, az ugyancsak kizáráspárti flamand kereszténydemokraták (CD&V) elnöke azon véleményének adott hangot, hogy

„a Fidesz eredetileg a szabadság és a polgárság pártja volt, mostanra viszont kemény jobboldali, ha nem egyenesen szélsőjobboldali erővé vált, márpedig a Brexit, a klímaváltozás és a biztonsági kihívások mellett építőkre van szükség, nem pedig rombolókra”.

Mint arról beszámoltunk: kedden 13-ra nőtt a Fidesz kizárását követelő jobboldali pártok listája, ugyanis a legnagyobb ír kormánypárt is csatlakozott azokhoz, akik kívül látnák Orbánékat a szalonon.

(via)

Valódi Hírek