Az ellenzék kiakadt, nem asszisztálnak a Fidesz propaganda-hétfőjéhez (+videó)

Helyette útra kelnek és akciózni fognak.

Sajtótájékoztatón jelentette be az összes ellenzéki párt a Parlamentben, hogy továbbra is bojkottálja a hétfői plenáris üléseket. Bangóné Borbély Ildikó, MSZP-s politikus bejelentette, hogy át fog vonulni az ellenzék a nyugdíj-folyósítóhoz.

Mindennek az apropója az, hogy a rabszolgatörvényt kiterjesztették komolyabban a közszféra dolgozóira a kormányzati igazgatásról szóló törvénnyel. Bangóné elmondta, napi 9 órát kell így dolgozniuk, reggel 6:45-re bent kell lenniük a munkahelyükön és

csökkentették az alapszabadságukat.

A Fidesz bevezeti a 13. havi munkát a közigazgatásban. A kormányzati igazgatásról szóló törvény a közszféra rabszolgatörvénye, ami a dolgozó nőket bünteti‼️Nézzék meg a közös ellenzéki sajtótájékoztatónkat!

Közzétette: Szél Bernadett – 2019. március 4., hétfő

Arató Gergely DK-s politikus azt emelte ki, hogy az ellenzéki pártok azokat az embereket képviselik, akiknek elege van a Fidesz uralmából. Szintén kiállt a közszféra dolgozói mellett és a Bangóné által elmondottakon túl azt emelte ki, hogy mindenkit érinteni fog a rabszolgatörvény, mert a hivatalokban a végletekig kizsigerelt dolgozókkal fogunk találkozni és ez hatással lesz a közigazgatásra. Azt is elmondta, az ellenzéki pártok az Alkotmánybírósághoz fordulnak, mert az Országgyűlés december 12-i „botrányos ülésén” jogellenesen fogadta el kormányzati igazgatásról szóló törvényt.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője közölte: az ellenzék az elmúlt 9 évben konstruktívan állt a parlamenti munkához, részt vett a törvényalkotásban, a bizottságok munkájában, kérdezték a miniszterelnököt, de „Orbán Viktor és kormánya magasról tesz az ellenzékre és a parlamenti munkára”. Azt hangoztatta: nem hagyják, hogy Orbán Viktor kizsigerelje a magyar munkavállalókat, fizetség nélkül dolgoztassa őket, miközben folyamatosan hazudik a magyar embereknek. Ha a parlament falain belül nem tudnak küzdeni, akkor az utcán mutatják meg Orbán Viktornak, hogy van ellenállás – tette hozzá.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy „a közszféra rabszolgatörvénye” negyvenezer embert érint és a kormányzati igazgatásról szóló törvénnyel Orbán Viktor kifejezetten a dolgozó nőket bünteti, ugyanis a közszférában dolgozók 70-80 százaléka nő. Szerinte végtelenül „álszent és igazságtalan” az a kormánypropaganda, amely feladatokat ír elő a nőknek, közben látványosan bünteti őket egy ilyen törvénnyel.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt színeiben politizáló független országgyűlési képviselő azt mondta, a munkaerőhiányra nem az a megoldás, hogy lábbal tiporják a munkavállalói jogokat, inkább olyan gazdasági és társadalmi környezetet kellene biztosítani, amely jó a munkáltatónak és a munkavállalónak is. Ez az, amire Orbán Viktor rendszere képtelen – hangoztatta.

Az ellenzéki politikusoki a sajtótájékoztató után a fővárosi nyugdíj-folyósítóhoz mentek.

Valódi Hírek