Már Navracsics is torkig van Orbánék EU-köpködésével, kemény interjút adott a magyar uniós biztos

Nyílnak a szemek?

A fideszes Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosával készített telefoninterjút Fiala János péntek reggel a CivilRádióban.

Előkerült Orbánék legfrissebb, EU-ellenes gyűlöletkampánya, ennek kapcsán egy váratlanul őszinte beszélgetés alakult ki Navracsics és Fiala között.

A műsorvezető felvetette: ez egy végeláthatatlan kör, ahogy a kormány és Brüsszel harcol, és hogyan lehetséges az, hogy a kormány állítását cáfolja Brüsszel, majd a kormány erre a cáfolatra azt mondja, ez maga a bizonyíték a beismerés. Erre Navracsics azt válaszolja:

„Hát, de ez most már így lesz május végéig, efelől nekem kétségem nincs. Én nem vagyok túl optimista, szerintem utána is ez lesz.

Azt nem tudom, hogy ha az új bizottság megalakul, akkor a magyar kormány, aminek az érvelése most az, hogy ez a bizottság és ez a parlament romlott úgy ahogy van, majd az új parlament és bizottság az sokkal jobb lesz, meglátjuk…”

Fiala megkérdezte, hogy mi ezzel a cél, mire Navracsics azt felelte: „szavazatok szerzése”. Hogy mi Brüsszel célja, arra pedig azt mondta, „védi magát és a bizottság hivatalos pozícióit”.

Navracsics elmondta:

„Ami miatt most kénytelen kommentálni Brüsszel, az az, hogy a bizottság elnökének az arcával éppen egy óriásplakát-kampány folyik Magyarországon,

ami ugyan azt mondja, hogy Brüsszel akarja ezt és ezt bevezetni, de azzal, hogy Jean-Claude Juncker van a plakáton, ezáltal az informált választók a bizottsággal fogják azonosítani. Nem az Európai Parlamenttel, ahol egyébként ott ülnek a magyar képviselők”

A műsorvezető felvetette, hogy kicsit olyan a helyzete Navrcsicsnak, mint a macskának, aki kint is és bent is egeret akar fogni, Navracsics azt felelte, igen, négy és fél éve ez megy.

„Én vagyok az a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta azt a helyet, ahova kiküldött”

– fogalmazott a fideszes politikus.

A kérdésre, hogy szerinte ezek szerint büntetésből küldték-e ki, Navracsics azt mondta:

„Sokan mondták nekem, eleinte azt mondtam, hogy nem hiszem. Most már nem vagyok benne annyira biztos, hogy nem”

(Index / 168 Óra / Nyugati Fény)

Valódi Hírek