Nem vicc: Pártállami módszerek miatt hisztizik a Pesti Srácok, mert a rendőrség körözi a főszerkesztő-helyettesüket. Vagy nem (+fotó)

Felismeri? Tegyen bejelentést!

(Frissítés: az Index cikke szerint a Pesti Srácok ügyvédje azóta elérte a rendőrségnél, hogy a körözést visszavonják.)

Körözést adott ki a Pesti Központi Kerület Bíróság Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok (PS) című fideszes szennylap főszerkesztője ellen.

A jobboldali morális fölény egyik legtehetségesebb képviselőjét azért keresik a rendőrök (vagy nem, erről mindjárt), mert nem jelent meg egy rágalmazási tárgyaláson.

Mondani sem kell, Szarvas lapja volt a rágalmazó: a Czeglédy-ügyről közöltek egy cikknek nevezett betűhalmazt még 2017-ben, amely,

úgy tűnik, perképes módon tartalmazott hazugságokat.

A kitűzött tárgyaláson Szarvas nem jelent meg, a PS szerint azonban előre bejelntette, hogy aznap nem fog erre ráérni, mert Székelyföldön lesz.

A PS cikke szerint ezt a bíró (akinek a nevét többször is leírják a PS cikkében) nem vette figyelembe, mert Szarvast mégis megpróbálták a tárgyalás napján előállítani a rendőrök, de nem találták otthon. A PS szerint viszont a család igen, ők azonban nem találkoztak rendőrökkel.

Így aztán a bíró elrendelte a Szarvas Szilveszter körözést és letartóztatást, állítólag még a rendőrség körözési listájára is felkerült a hipsztereset játszó propagandista fényképe:

Állítólag körözik (fotó: Pesti Srácok)

A PS szerint a bírósági gyakorlat az, hogy sikertelen előállítási kísérlet után még pár alkalommal megkeresik az illetőt, Szarvast azonban az első sikertelen kísérlet után rögvest körözési listára tették.

Mi is kerestük a fenti a fotót rendőrség honlapján, de sem az elfogatóparancs alapján, sem pedig az eltűnés miatt keresettek listájában nem leltük Szarvast. Meglehet, hogy már elfogták.

Cikkében a Pesti Srácok egyébként a pártállami időket idéző eljáráson kesereg. Ez azért mókás, mert a lap főszerkesztője egy igazi, vérbeli, színeváltó, öreg kommunista: Stefka István.

A Fidesz kormányzásának kilencedik évében a Fidesz propagandalapja egybek közt az alábbiak miatt nyavajog:

  • a bírók kriminalizálják az újságírókat, mert őket is többször elítélték hazudozásért, pedig ők nem is hazudnak,
  • 2004-ben (!!!) majdnem (!!!) letöltendőt kapott Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, egy lapjában közölt, hazugságot is tartalmazó vezércikk miatt,
  • a Szarvast köröztető(?) bíró alkalmatlan és politikailag elfogult.

Majd az egész hisztérikus rinyálást ezzel a szöveggel koronázzák meg, mutatjuk szó szerint:

A PestiSrácok.hu megdöbbentőnek, a Médiaalkotmány és az Alaptörvény szellemiségével teljességgel összeegyeztethetetlennek, továbbá az eljárási jogszabályokkal is ellentétesnek tartja Szarvas Szilveszter bűnözőként való megbélyegzését, a kiadott elfogatóparancsot. A bírói eljárás ellen a következő tárgyalási napon panaszt emelünk. Ezúton kérjük a Magyar Országgyűlés minden jóérzésű képviselőjét, hogy kezdeményezze és támogassa a sajtószabadságot alapjaiban fenyegető, pártállami örökségként ránk maradt, börtönbüntetést és a mostanihoz hasonló üldöztetést megengedő büntetőjogi szankciók kiiktatását!

Brühühü.

(Frissítés: az Index cikke szerint a Pesti Srácok ügyvédje elérte a rendőrségnél, hogy a körözést visszavonják.)

(Pesti Srácok)

Valódi Hírek