Istentelen mennyiségű kedvezményt és támogatást kap Putyin bankja Magyarországon

A nemzetbiztonság meg nem érdekes.

Egy a parlament elé kerülő jogszabály-tervezetből derült ki, hogy minden létező kedvezményt megkap majd a hazánkban működő, az orosz érdekeltségű Nemzetközi Beruházási Banknak (NBB) – írja az Index.

Szó szerint mindent mi fogunk állni: mi adjuk az irodaépületeket, a bankelnök hivatalos rezidenciáját és az ingatlanok biztonságát és nyugalmát a banknak. A nyugalmat úgy kell érteni, hogy a bank ingóságait semmilyen hatóság nem foglalhatja le, sőt, a bank minden tulajdona és eszközei

mentesülnek mindenféle korlátozás, szabályozás, ellenőrzés alól.

Ami igazán bicskanyitogató, hogy semmilyen adót nem kell majd fizetniük a tevékenységük után, beleértve a helyi vagy az országos terheket is.

Ha ez még nem lenne elég, a bank dolgozói és elsősorban vezetősége – elnöke, igazgatói és kormányzói, valamint az ő családtagjaik –

diplomáciai mentességben részesülnek.

Korlátozás nélkül jöhetnek Magyarországra azon szakértők és tanácsadók is, „akik a Bank érdekében helyszíni látogatásokon vesznek részt”. És jöhet még mindenki más, akiket az NBB meghív.

Ez nemzetbiztonsági szempontból felvet bizonyos aggályokat.

A kormány szerint az ilyen bankok az EU területén ugyanilyen kiváltságokat kapnak és a székhely Magyarországra telepítése erősíteni fogja Magyarország és Budapest nemzetközi pénzügyi központ jellegét.

További részetek az Index cikkében.

Valódi Hírek