Novák Katalin felszólította Svédország szociális miniszterét, hogy azonnal kérjen bocsánatot

Nem lennénk most Annika Strandhäll helyében!

Bocsánatkérésre szólította fel Svédország szociális miniszterét az EMMI családügyi államtitkára.

Novák Katalin a Magyar Hírlap szombati számában közzétett nyílt levelében azt írja: „megdöbbenéssel értesült arról”, hogy Annika Strandhäll egy Twitter-üzenetében úgy kommentálta Orbán szülesztő programját:

az a 30-as évek Németországát idézi, és a kormány kihasználja a magyar nőket.

Novák szerint

„szokatlan és barátságtalan, hogy egy európai kormánytag egy másik európai kormányt ítéljen el belpolitika döntései miatt ily módon és ilyen stílusban, anélkül, hogy előtte legalább informálódott volna a hagyományos diplomáciai csatornákon keresztül.”

Novák Katalin a levele végén arra kéri a svéd minisztert, tisztázza álláspontját abban a kérdésben, hogy szerinte az Európai Szocialisták helyesen működnek-e együtt olyan magyar baloldali pártokkal, amelyek a Jobbikkal lépnek szövetségre.

Ahogy arról beszámoltunk: Strandhäll Twitter-bejegyzése miatt pénteken Szijjártó Péter is bekérette a budapesti svéd nagykövetet a külügyminisztériumba.

Annika Strandhall egyébként azt írta az orbáni szülesztő programról:

Riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több igazi magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a ’30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek.

.

Valódi Hírek