Hadházy: megharapott biztonsági MTVA-s őrről és önként távozó Szél Bernadettről láttak vallomást (+videó)

Állítólag valaki megharapta az egyik biztonsági őrt.

Az ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatót Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Varju László szerdán. Hadházy azzal kezdte, hogy a rendszerváltás óta az egyik leggyalázatosabb döntése volt az ügyészségnek, hogy elutasította a feljelentésüket az MTVA székházban történtek miatt. Úgy véli, ezzel a hatalom azt üzente, nem fogja megvédeni az ellenzéki képviselőket.

Ma azért látogattak az ügyészségre, hogy betekintsenek a nyomozást érintő iratokba, bár Hadházy szerint nem is történt igazi nyomozás. Azt mondta, senkit nem hallgattak meg, őt akkor sem, amikor a Teve utcában megtette a feljelentést. Viszont az MTVA feljelentéseinél már nem volt a rendőrség ennyire visszafogott, a köztévé két biztonsági főnökének a nyilatkozata nyomán indult eljárás.

Meggyőződhettünk arról, hogy nem volt érdemi nyomozás a képviselők által tett feljelentés ügyében. Hazugságokkal teli dokumentumot kaptunk. A köztévé székházából való kidobásunkat úgy írták le, hogy Hadházy Ákost kivezették, Szél Bernadett pedig utána ment. Részletekért nézzék meg Hadházy Ákossal és Varju Lászlóval közös sajtótájékoztatónkat.

Közzétette: Szél Bernadett – 2019. február 6., szerda

Azt is elmondta Hadházy, hogy az utóbbi ügyben láttak orvosi látleleteket a biztonsági őrökről,

az egyiknek megfájdult a válla, és meszesedést állapítottak meg nála,

ami egészen biztosan nem ott alakult ki. A másiknak a mellbimbója alatt fájt, miután 10 nap után elment orvosi vizsgálatra és kapott rá fájdalomcsillapítót.

Hadházy szerint az őrök beszámolói komikus részeket, illetve valótlanságokat tartalmaznak, példaként hozta fel, hogy miután ő veszélyben volt a lépcsőn, illedelmesen átsegítették.

Utána pedig kisegítették Hadházyt, akit Szél Bernadett követett.

Szél erre megjegyezte, hogy nem így szokott távozni általában sehonnan. Hadházy szerint ez alapján zárták le a nyomozást a feljelentésük ügyében. A képviselő annyit még hozzátett: felsőbb utasításra végezték a kényszerítést.

Szél Bernadett szerint fontos lett volna meghallgatni őket is, mert akkor kiderült volna, hogy

ki harapta meg az MTVA biztonsági őrét, ugyanis ez szerepel az egyik őr vallomásában.

Varju László DK-s képviselő szerint, ami itt történik az a nyílt diktatúra. Ahelyett, hogy megvédenék a demokrácia maradékával élni szándékozó képviselőket, minden eszközt felhasználnak, hogy elmarasztalják őket. Varju leszögezte: a diktatúrával szemben folytatni fogják a harcot.

Valódi Hírek