Pofátlan „magyarázatot” adott Kovács Zoltán, miért nem fogadta a kormány a holland delegációt

Diplomácia, Fidesz módra.

Mint arról beszámoltunk: a magyar demokrácia állapotát vizsgálta volna a holland parlament hivatalos delegációja Magyarországon, azonban a magyar kormány képviselői nem voltak hajlandók találkozni velük, ezért törölniük kellett a látogatást.

Most megszólalt az ügyben Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

Kovács szerint „a holland parlamentnek semmilyen joghatósága nincs a magyar jogszabályokra és a hazai politikai életre nézve.

Magyarország ellen évek óta nemzetközi hecckampány folyik, amelynek a hágai bevándorláspárti politikai elit a zászlóvivője.”

Kovács azt is felpanaszolja, hogy szerinte a hollandok

„olyan hangnemben beszélnek rólunk, ami eleve ellentmond az uniós szövetségesek közötti partnerségnek. Az említett hecckampányok során pedig előbb hirdetnek ítéletet, és csak később vizsgálódnak.

Különösen így van ez a 2015-ös migrációs válság óta.”

Kovács szerint „a kormány nem csak méltánytalannak és felháborítónak tart bármilyen vizsgálódást, de ki is kéri magának. Vajon mit szólnának, ha mi küldenénk raportőröket hozzájuk?”

Korábban Anne Mulder holland képviselő azt mondta: a hágai parlamentben régóta téma az Európai Unió alapszerződésének hetes cikkelye alapján Magyarországgal és Lengyelországgal szemben megindított eljárás.

Ezért úgy döntöttek: párbeszédet kezdeményeznek a témában,

ebben az ügyben szerették volna a magyar kormány képviselőit is meghallgatni.

Orbánék azonban nem voltak hajlandók fogadni a delegációt.

Valódi Hírek