Így magyarázkodik az ÁSZ, hogy miért csak az ellenzéki pártokat mázsálja meg

Azt találták mondani, hogy nem mérlegelnek pártpolitikai szempontokat.

Ellenőrzései során az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem szab ki bírságot vagy büntetést, azt értékeli, hogy a döntő mértékben közpénzekből működő pártok betartják-e a rájuk vonatkozó törvényi előírásokat a közpénzek szabályszerű felhasználásánál – közölte a számvevőszék csütörtökön az MTI-vel.

Azért érezték szükségesnek, hogy megszólaljanak, mert kiderült, hogy csak az ellenzéki pártoknál találtak olyan mértékű szabálytalanságokat, hogy azoktól pénzt vonjanak el, összesen eddig 816 millió forintot. A Fidesz vizsgálatánál nem találtak semmi különöset.

A közleményben az ÁSZ (aminek a vezetője egyébként Domokos László volt fideszes képviselő) leszögezi, hogy számára nem léteznek ellenzéki vagy kormánypártok, kizárólag szervezetek vannak, amelyek gazdálkodását a törvényi előírások szerint ellenőriznie kell.

Ha ez nem lenne elég, azt is hozzátették, hogy az ÁSZ hozzájárul a pártok gazdálkodásának szabályszerűségéhez, végső soron

a politikai élet tisztaságához.

Olyat is találtak nyilatkozni, hogy az ÁSZ független a pártpolitikától, nem vesz részt a pártpolitikai küzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel pártpolitikai szempontokat – áll a közleményben.

És az igazi kávépótlék:

„az ÁSZ minden pártot azonos törvényi előírások alapján és eljárási szabályok szerint ellenőriz. Pontosan ez az, ami garantálja a jogállami kereteket, illetve a demokratikus normáknak való megfelelést – írták.

Valódi Hírek