Orbán milliárdos repülős haverja irgalmatlan mennyiségű pénzt kapott az államtól

Repkednek az ingyenmilliárdok a NER-hez.

Kiosztotta a vissza nem térítendő támogatásokat a Magyar Turizmus Ügynökség, amin NER-kompatibilis nevekbe lehet botlani.

A napi.hu cikke szerint 300 milliárd forintot osztottak szét, amiből részesült a miniszterelnököt reptető Garancsi István cége is. Összesen 2,9 milliárd forintot kapott a Mol Vidi FC tulajdonosának cége, a CDHT Hotel Projekt Kft., amely Tihanyban épít kastélyszállót és tréningközpontot.

De nem csak ő kapott fejlesztésre ingyenpénzt a kormány közeléből. A cikk szerint a 2,9 milliárdos Szántód BalaLand és a szintén 2,9 milliárdos pályázati pénzt kapó Grand Hotel Tokaj beruházás mögött az a DLHG Invest Zrt. áll, amelynek tulajdonosa Szepesi Richárd, aki Mészáros Lőrinccel üzletelt. Ha ez a szál nem lenne elég, a felesége, Kante Awa, nyert budapesti trafikot és a jegybankhoz tartozó cégnél dolgozott, Kante édesanyja pedig Matolcsy György bizalmi köréhez tartozik.

Csányi Sándorék se maradtak ki a pénzosztásból, az OTP a bank balatonszemesi hotelének az átalakítására és fejlesztésére kapott 536 milliót.

Valódi Hírek