A hatóság kezelje bizonyítékként a Varju László megveréséről szóló videót! – követeli a DK

A DK feljelentés-kiegészítést nyújtott be, mert a kiszivárgott videón világosan látható, hogy hivatalos személy elleni erőszakot követnek el az MTVA gorillái.

A Demokratikus Koalíció feljelentés-kiegészítést tett, hogy a Varju László elleni erőszakot megörökítő MTVA-s videót kezelje bizonyítékként az illetékes hatóság – közölte hétfőn Gréczy Zsolt.

Beszámoltunk róla: a hétvégén eddig nem publikált belsős felvételek szivárogtak ki az MTVA-ból, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy az állami TV fegyveres biztonsági őrei fizikai erőszakot alkalmaztak Varju Lászlóval szemben.

Gréczy Zsolt szerint ez azon túl, hogy a képviselői jogok sárba tiprása, kimeríti a

hivatalos személy elleni erőszak

tényállását is.

Egy demokráciában a képviselőket bántalmazó biztonsági őröket már aznap elvitte volna a rendőrség, ma pedig már előrehaladott nyomozás lenne azok után, akik utasítást adtak rá – mondta a DK frakciószóvivője.

A Demokratikus Koalíció a korábbi feljelentéséhez kiegészítést ad be, hogy a felháborító felvételeket bizonyítékként vegyék figyelembe. A DK továbbá azt követeli az MTVA-tól, hogy hozzon nyilvánosságra minden felvételt, amit a székházában forgatott.

A DK szerint nem lehet ellenzéki képviselőket következmények nélkül megverni.

„Bilincseket és vezetőszárat akarunk látni az MTVA biztonsági őrein és az őket utasítókon!”

– írja közleményében az ellenzéki párt. Hozzáteszik:

„Figyelmeztetjük a kormányt, hogy ahol következmények nélkül marad az ellenzéki képviselők elleni erőszak, ott előbb-utóbb a kormánypárti politikusok sem lesznek biztonságban.

A törvények vagy mindenkit védenek, vagy senkit sem: ha a törvényeket nem tartatják be mindenkivel, akkor az erőszak Magyarországát szabadítja el az Orbán-rendszer.”

Gréczy Zsolt hétfői sajtótájékoztatójára egyébként a Magyar Távirati Iroda nem küldött tudósítót.

Itt tudod visszanézni:

A DK feljelentés kiegészítést tesz a Varju Lászlóval szembeni erőszakot bizonyító újabb videó miatt és követeli, hogy az MTVA hozza nyilvánosságra az összes, székházában készített felvételét az ellenzéki képviselők fizikai bántalmazásáról.Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. január 7., hétfő

.

Kapcsolódó:

Sosem látott, döbbenetes videó került elő, amin vadállati módon rángatják Varju Lászlót az MTVA gorillái

.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek