Akkorát hazudott Orbán várba költözéséről az origós, hogy a Föld egy percre megállt a keringésben

Tapsoljuk meg az év legszánalmasabb talpnyalóját, Kovács Andrást!

Pár hete Gulyás Gergely kancelláriaminiszter megerősítette, hogy januárban Orbán Viktor már a Budai Várban kezdi el a munkát.

A költözés összköltsége brutális: 21 milliárd (21 ezer millió) forint, mivel a kiszemelt Karmelita kolostort kiegészítik egy hatalmas,

Dunára néző erkéllyel,

amely közvetlenül Orbán dolgozószobájából nyílik, valamint építenek egy új, a kolostorhoz illeszkedő stílusú épületet is.

Csak a miniszterelnöki dolgozószoba belsőépítészeti kialakítása

3,925 milliárd forintba került,

az épület kidekorálásához 40 festményt hoztak el a Nemzeti Galériából.

fotó: Huszti István / Index

Mióta a felújítás a célegyenesbe fordult, az új épületbe a Hunyadi út felől már be lehet látni, főleg a délutáni sötétben, amikor bent égnek a fények. Így ki lehet szúrni egy különös belső lépcső körvonalait, és egy gigantikus modern csillárszerűséget is – írta az Index.

Eddig a tények – és akkor hétfőn jött Kovács András, az Origo nevű fake news-gyár dolgozója, és megpróbálkozott a lehetetlennel: lenyomni a publikum torkán, hogy szó sincs itt semmiféle rongyrázásról, Orbán valójában szerzetesi visszafogottságról tesz tanúbizonyságot a 21 milliárdos költözéssel.

Kovács András

Szó szerinti idézetek következnek Kovács András: Kolostorba költözik a miniszterelnök című december 24-i „cikkéből”, az Origo-ról.

„Puritán körülmények között folytatja 2019 januárjától Orbán Viktor miniszterelnök a munkáját az egykori Karmelita kolostor épületében a budai Várban.

A miniszterelnök irodája egy olyan épületbe költözik, amely a felújítás után is hű maradt a korábbi évszázadok hagyományához, miszerint ez egy kolostor, ahol nincsen helye a fényűzésnek és a luxusnak. (…)

Roppant egyszerűség jellemzi a kormányfői szobát

A miniszterelnöki dolgozószoba is a puritanizmus szellemében készült. A kormányfő személyes irodája két egykori szerzetes szobájából lett kialakítva.

Orbán Viktor dolgozószobáját puritán, fehér falak, egyszerű, sötét hajópadló, egyszerű kialakítású, letisztult vonalvezetésű fabútorok jellemzik.”

NYF-kommentár: A 2018-as Obersovszky-díjat Kovács András nyerte. Gratulálunk!

Valódi Hírek