Szombaton utcára vonulnak a dolgozók a rabszolgatörvény miatt

Tüntetés lesz a Fidesz botrányos törvénymódosítása ellen.

Sikertelenül záródtak a kormánnyal folytatott egyeztetések, ezért utcára vonulnak a szakszervezetek.

Két dolgot akartak elérni: a három éves időkeret és a 400 elrendelhető túlmunkaóra eltörlését. Kósa Lajos hajthatatlan volt, mindkét sarkalatos pont benne maradt a javaslatban, amely már holnap a Parlament illetékes bizottsága elé kerül.

Az elfogadhatatlan rabszolgatörvény elleni demonstrációt múlt héten jelentette be a Magyar Szakszervezeti Szövetség, bár akkor még volt arra halvány remény, hogy a Fidesz módosít a brutális javaslatán és az érdekvédők nyomására visszatáncolnak a munkavállalók teljes kizsigerelésétől.

Nem így lett.

Kordás László a Mérce kérdésére elmondta: ha a törvénymódosítást ebben a formájában megszavazzák, az Európai Bizottság újabb kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarország ellen. Korábban a DK is felhívta a figyelmet arra, hogy ez a javaslat az uniós irányelveket is sértheti.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a tárgyalások sikertelensége után gőzerővel a december 8-ra meghirdetett tüntetésre készül.

A gyülekező tehát most szombaton délelőtt 10 órától a Jászai Mari téren lesz, onnan 11-kor indul a menet a Szent István körúttól az Alkotmány utcán keresztül a Parlament elé.

A tüntetés Facebook-eseményét itt találod.

Kordás László elmondta: szinte az összes szakszervezet, valamint a tüntető diákok is jelezték részvételüket a szombati demonstráción.

Frissítés: Debrecenben is tiltakozás lesz szombaton, erről bővebben itt:

Ébred az ország: Debrecen is tiltakozik a rabszolgatörvény ellen

.

Add tovább cikkünket, hogy mindenkihez eljusson!

Valódi Hírek