Hirtelen hatalmasat drágult a hokicsarnok, amit az Orbánt reptető vállalkozó épít fel (+fotó)

Nahát, micsoda véletlenek vannak!

19,7 milliárd helyett 25,7 milliárd forintért épülhet fel Székesfehérvár új jégkorongcsarnoka, az Alba Arena – vette észre a Közbeszerzési Értesítőben a 24.hu.

A hokicsarnokot Garancsi István cége, a Market Zrt. építi – ő az a nagyvállalkozó, aki rendszeresen állja a miniszterelnök luxusrepülőzéseit.

A kivitelezés eredetileg becsült értéke 19,7 milliárd forint volt, tehát a Market Zrt. ennél 6 milliárd forinttal többért vállalta el a munkát.

Az Alba Aréna látványterve

Az Átlátszó.hu szeptember végén írta meg, hogy Orbán Viktort egy állami közbeszerzéseken milliárdossá váló üzletember repteti focimeccsekre a magánrepülőjével.

A miniszterelnök ellenzéki kérdésre válaszolva vigyorogva mondta a Parlamentben, hogy ezentúl is így fog járni focimeccsre (videó itt).

A Market Zrt. tavaly 20 milliárd forinttal növelte a bevételét, amely így átlépte a nettó 100 milliárd forintot, profitja pedig megháromszorozódva 6 milliárd forint fölé hízott.

Garancsi István a leggazdagabb magyarok egyike, a Forbes a 19. legvagyonosabb személynek rangsorolta közel 50 milliárdra tett vagyonával, a napi.hu a 22. legmódosabbnak titulálta 48 milliárdra saccolt vagyonával.

Valódi Hírek