Államtitkár: Soha nem látott mértékben csökkent a szegénység Magyarországon

Lassan Mari néni is magánrepülővel jár focimeccsre.

A szegénység és a társadalmi kirekesztődés aránya a KSH adatai szerint az elmúlt évtizedben soha nem csökkent olyan mértékben Magyarországon, mint 2017-ben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) államtitkára szombaton Taktaharkányban.

Fülöp Attila úgy fogalmazott: ez a ráta 25,6 százalékról 2017-re 19,6 százalékra mérséklődött, csaknem minden társadalmi csoportban, társadalmi rétegben csökkent a szegények száma.

(Magyarán 2,5 millió szegény helyett “csak” 2 millió él az országban – állítólag)

Hozzátette: az elégedettség 2017-ben nőtt, a háztartások egyre elégedettebbek a saját helyzetükkel, az életükkel és a lakókörnyezetükkel.

Ételosztás Blaha Lujza téren

Fülöp Attila szerint a háztartások egyre nagyobb hányada munkából szerzett jövedelemből tartja el magát, a “jövedelem egyre nagyobb hányada a munkához kötődik”.

A kormányzatnak az a programja, amely a segély helyett a munkára fókuszál, az mutatja, hogy a munka és a szociális biztonság “kéz a kézben jár”.

Minél több munkajövedelemhez jut egy ember vagy egy család, annál nagyobb lesz a szociális biztonsága – mondta az államtitkár.

Fülöp Attila szólt arról is, a statisztikai adatok egyértelműen azt támasztják alá, hogy ennek a programnak van értelme; ha segély helyett munkát “adunk”, akkor az növeli a szociális biztonságot.

(MTI nyomán)