Megkérdeztük Tarlóst, hogy lemond-e a milliárdos BKK-bukta miatt – A válaszától felmegy a vércukrod (NYF-videó)

Szerinte életszerű, hogy fogalma sem volt semmiről.

Egy óbudai szoboravatón csípte el a sajtó Tarlós István főpolgármestert, a téma természetesen a bedőlt budapesti e-jegy rendszer volt.

Tarlós István elmondta, hogy nem azt a szerződést és nem az önkormányzat bontotta fel, amely a finanszírozást biztosítja, hanem azt mondta fel a BKK, amit önállóan kötött a rendszer kiépítésére a német Scheidt & Bachmann céggel.

Ez az oka annak, hogy állítása szerint ő

semmit nem tudott

arról, milyen rossz állapotban van a 17 milliárdos Rigó projekt.

Az Index összeszedte, miért nem mond igazat Tarlós. Eszerint, a főváros eddig is kifizetett több milliárd forintot a projektre, továbbá Tarlós és helyettese rendszeres tájékoztatást kapott és adott is az e-jegy rendszer kiépítésének állásáról, a BKK vezérigazgatójának például havonta kellett referálnia arról, hogyan állnak.

Tarlós István ma elmondta, hogy miután „megtudta”, hogy bedőlt az évek óta húzódó beruházás, azonnali intézkedésként “lefokozta” a KDNP-s Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest, valamint menesztette a BKK vezérigazgatóját, Dabóczi Kálmánt.

Ezek után arról kérdeztük Tarlóst: életszerűnek tartja-e, hogy a főpolgármesterként fogalma sem volt semmiről, illetve felmerült-e benne a lemondás gondolata.

Íme:

.

Valódi Hírek