Őrület: Orbán már azokat leprázza, akiknek nem tetszik, hogy egy köztörvényes bűnözőt bújtat Magyarország

Eddig óvatoskodtak, most Orbán keményen beleállt az ügybe.

Orbán Viktor ma is megtartotta szokásos péntek reggeli igehirdetését interjúját a Kossuth rádióban.

„A bevándorláspártiak és a Nikola Gruevszki menekültstátuszának ügyét támadók személyi és szervezeti szinten is pontosan egybeesnek”

– ezt bírta mondani ma reggel azokról, akiknek nem tetszik, hogy Magyarország – világ szégyenére – befogadott egy börtön elől menekülő köztörvényes bűnözőt.

Orbán szerint azok a szervezetek, amelyek az ügyet leginkább a magyar kormány szemére hányják, mind Soros György szervezetei.

Kifejtette: Nikola Gruevszki a migráció szempontjából egy kulcsországot vezetett, és nélküle sokkal nehezebb lett volna megvédeni a magyar határt, ezért mindig is szövetségesként tekintettek rá és országára.

„Az ember tisztességesen bánik a szövetségeseivel, ha hozzánk fordul, akkor jár neki a tisztességes eljárás” – tette hozzá Orbán.

Arról, hogy miért kavar ez olyan nagy port, Orbán azt mondta, minden krimi érdekes, de vannak ellenérdekelt felek is: a szerinte „Soros Györgyhöz kötődő szervezeteket” említette itt.

A Gruevszkit érintő bűnvádi eljárásokról azt mondta, ezeket nem kommentálja, de „Macedóniában bonyolult politikai folyamatok zajlanak”.

(MTI)

Valódi Hírek