Lázár beindult: Hadat üzent Botka Lászlónak

A Fidesz már nagyon el akarja takarítani Szeged első emberét.

Lázár János arról beszélt a promenad.hu nevű portálnak, hogy Szeged lenne a központja annak a térségnek, amelyet ugyan évek óta szeretne létrehozni a Fidesz, de eddig csak ködös tervek voltak róla. Eddig.

A lényeg, hogy a Dél-Alföldet és a határon túli területeket szeretnék gazdaságilag egy kalap alá venni és ezt azt egészet Szegedről és Hódmezővásárhelyről irányítani, amihez ugye hatalomhű polgármesterek és melléjük jó sok hasonló képviselő kell.

Lázár hatalma eléggé megnőtt a térségben: miniszterelnöki biztosként felügyeli a Szeged–Hódmezővásárhely közötti tram-train-összeköttetést, valamint a Békéscsaba–Hódmezővásárhely–Szeged–Szabadka- és a Szabadka–Baja-vasútvonal-fejlesztést is, ami az alapja a dél-vidéki térség újragondolásának. A bukott kancelláriaminiszter a megvalósítás politikai előfeltételének azt látja, hogy

Szegedet elveszik Botkától, akit Lázár gyengekezűnek tart, és akit szerinte a baloldali politikai maffia irányít.

Botka persze nem mondható patyolat-tisztának, a 10 milliárdos csalásról szóló Szeviép-ügy akár a bukását is hozhatja, amit Lázár János pontosan jól tud.

„A Szeviép-ügynek rövidesen olyan szálai kerülhetnek napvilágra, amelyek bizonyítják, hogy Szeged sajnos a szervezett bűnözői körök kezében van.”

– mondta Lázár az interjúban.

Az ügyben egyébként november 20-án várható ítélet.

A volt miniszter a Botka utáni időkről elég ködösen beszélt. A szegedi polgármester-jelöltről annyit mondott, egy „pártok felett álló személyt” kelltalálni, a hódmezővásárhelyi lehetséges utódról pedig azt mondta, már megtalálták az alkalmas személyt, de még nem akarja felfedni a kilétét.

Lázár tehát új sakktáblát talált – a kormányból kikerülve is veszélyt is tud jelenteni bárkire.

(via HVG)

Valódi Hírek