Keményen kiosztotta Orbánt a lengyel jobboldali vezető – Ujjongás és vastaps kísérte (+videó!)

A saját párttársai is leprásként tekintenek a Tacskó Horthyra!

Az Európai Néppárt (EPP) kongresszusán tartott beszédet Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, aki váratlanul kemény beszédben olvasott be Orbán Viktornak, a magyar miniszterelnök nevének kimondása nélkül, de félreérthetetlenül rá célozva.

Donald Tusk világossá tette: az EPP-n belül senkinek nincs joga a liberális demokráciát támadni, és nem tekinthető kereszténydemokratának az, aki lábban tiporja a a független bíróságokat, a sajtószabadságot, vagy épp a civil szervezeteket.

Donald Tusk beszédét több ponton ujjongással és vastapssal díjazta a jobboldali (!) közönség.

Az alábbi videót Molnár Csaba, a DK európai képviselője osztotta meg a közösségi oldalán. Az ellenzéki politikus azt írta a videó mellé:

„Nézzétek meg a lengyel, kereszténydemokrata Donald Tusk, az Európai Tanács elnökének beszédét, amelyet az Európai Néppárt (a Fidesz pártcsaládja) kongresszusán mondott!

Csak nekem tűnik úgy, hogy ezek szerint Orbán és a Fidesz nem tekinthető kereszténydemokratának? Ha a saját pártcsaládjának egyik legbefolyásosabb tagja így beszél Orbánról, akkor vajon mit keres még a Fidesz az EPP-ben?”

A videó magyar feliratos, az olvashatóság kedvéért érdemes teljes képernyőre kitenni.
(A feliratozást a fogaskerékre kattintva tudod bekapcsolni):


.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek