A Fideszt sajátjai akarják felelősségre vonni amiatt, hogy Orbán EU-s pénzből vásárolt buszokkal utaztatta a nézőit az EU-t gyalázó ünnepi beszédére

A 444.hu azt írja, Gunnar Hökmark, az Európai Néppárt (amelybe a Fidesz is tartozik) svéd képviselője vizsgálatot sürget, hogy az EU megtudja, pontosan hogyan és mire is használták fel Magyarországon az EU-tól érkező támogatásokat.

A képviselő azután jelentette ezt be a Politicónak, hogy a 444 megszellőztette, hogy EU-s támogatásból vett önkormányzati kisbuszokkal szállították a nézőket Orbán Viktor EU-gyalázó beszédére. – az esetről itt számoltunk be bővebben.

Hökmark szerint az ügy eléggé ellentmondásos, és finoman szólva is kínos, hogy Orbán beszédeiben a nemzetek szuverenitását elvenni akaró gonosz birodalomként festi le az Európai Uniót, közben viszont ennyire szem előtt van, hogy a

beszédének közönsége sem jöhetett volna össze Budapesten az EU pénze nélkül.

forrás: Gunnar Hökmark Facebook oldala

A képviselő ezen kívül arról is beszélt, hogy őt meglepte a buszoztatás, szerinte ugyanis ha egy politikus csak buszoztatással képes a beszédeire csődíteni akkora tömeget, amekkorát ő akar, az a gyengeség jele.

Valódi Hírek