Addig nyomultak Matolcsyék, míg az ügyészség elrendelte a nyomozást Gyurcsányék cége ellen

Kezdődik az újabb koncepciós eljárás?

A holdkóros-babonás Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank idén augusztusban szabott ki 15 millió forint piacfelügyeleti bírságot az Altus Portfólió Kft.-re “engedély nélküli pénzkölcsön-nyújtási tevékenység” miatt.

Az MNB emellett a rendőrségen jelentette fel a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára által vezetett céget, azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűncselekmény gyanújának hiányában visszautasította a feljelentést.

Matolcsyék szerint a BRFK elutasító döntése “nem volt alapos”, ezért a nyomozást felügyelő IX. kerületi ügyészségen panaszt tettek.

A Fővárosi Főügyészség most a Magyar Idők nevű fideszes faliújsággal közölte:

helyt adtak a jegybank panaszának, és elrendelték a nyomozást az Altus Portfólió ellen jogosulatlan pénzügyi tevékenység végzésének gyanújával.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a „lapnak” elmondta: a kerületi ügyészség előzőleg megvizsgálta az MNB panaszát, és megállapította, hogy a feljelentés-kiegészítés során beszerzett, valamint a panaszban szereplő újabb adatok alapján a felvetett bűncselekmény gyanúját kizárni nem lehet.

Amikor az MNB panasszal élt, Dobrev Klára a közösségi oldalán azt üzente:

„sok hazugság, félrevezetés után kiderült, minden erőfeszítésük ellenére még Orbán rendőrsége sem tudja bizonyítani, hogy ez akár csak felvetné bűncselekmény gyanúját. De nyugodtan támadjanak. Továbbra is erővel és sok derűvel várom.”

Kapcsolódó cikkünk:

Dobrev Klára tökéletes választ küldött az őt tönkretenni próbáló Matolcsynak

.

Valódi Hírek