Már az EU is vizsgálódik a pénzherdálás miatt, Orbánék még mindig azt mondják, hogy ez rendben van

Az EU vizsgálódott, ajánlásokat tett, a Fidesz meg ahelyett, hogy elgondolkozott volna, sértődött gyerekként visszaszólt az őt megdorgálónak.

A válság után az EU életre hívott egy vizsgálatot, amely a nem megfelelően költekező országok szabályozását célozza. Ezt az eljárást eddig csak Magyarország és Románia ellen indították meg. – a rendszert hosszan elemzi a 444.hu.

Az EU nem volt nagyravágyó, a vizsgálat alapján 1%-os költségvetési hiány csökkentésre kötelezte Magyarországot. Az Orbán-rezsim pedig jó szokásához híven, ahelyett, hogy megfontolta volna – esetleg végrehajtotta volna –

küldött egy levelet az Európai Bizottságnak, hogy Magyarországon minden rendben van, nem kell tenni semmit.

A szeptemberben itt járt delegációval a nemzeti banknál kifejezetten elutasítóak voltak, míg Varga Mihály pénzügyminiszteren úgy látták, hogy érti az aggályokat, de együttműködést ő sem ígért.

Pedig lenne mit megfogadni a javaslatok közül, mert a hurok így is szorul Orbánék nyaka körül: a szabálytalan EU-s pályázati pénzek kifizetése miatt Brüsszel befagyasztotta a pénzcsapot, az előfinanszírozott projektek kifizetése tulajdonképpen leállt, a Fidesz pedig visszaszedte a korábban elnyert, de még fel nem használt pénzeket az önkormányzatoktól.

Tehát itt lenne az ideje „felrázni” a maffiakormányt és valamit felmutatni a tisztulás jegyében.

Valódi Hírek