DK: A miniszterek luxusfizetése miatt küldenek el tízezer embert Orbánék

Puritán kormányzás, az.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a 24.hu információi szerint a kormány arra készül, hogy az állami szférából kirúgandó 9-10 ezer embert tartalékos katonai szolgálatba hívja.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány azért készül elküldeni tízezer minisztériumi dolgozót, hogy fedezze a fideszes miniszterek luxusfizetését.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt politikusa pénteken úgy fogalmazott,

„inkább kirúgnak tíz embert, hogy az ő bérükből kifizessenek egy fideszes luxuspolitikust, így jutottunk el oda, hogy tízezer embert bocsát el az Orbán-kormány”.

A képviselő szerint a kormány arra készül, hogy az elküldött embereket ápolónak és műtőssegédnek képzi át, de ehhez előbb be kell majd lépniük a honvédségbe tartalékosnak.

A DK ezt a képtelen lépést a kormányzás válságtünetének tartja, hiszen nem kellene minisztériumi dolgozókból „botcsinálta” ápolókat, műtőssegédeket és katonákat képezni, ha a kormány nem tette volna tönkre az egészségügyet, és nem verte volna szét a honvédelmet – mondta a szóvivő.

Gréczy Zsolt hozzátette: a minden idők legtöbb államtitkárát foglalkoztató és legmagasabb miniszteri fizetését adó kormány az alulfizetett dolgozók kirúgásán spórol.

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2018/10/12/vagy-beallsz-tartalekos-katonanak-vagy-kirugunk-orbanek-a-kozalkalmazottakat-zsaroljak

Valódi Hírek