Botrány: Valójában Orbán Viktornak vette az új luxusrepülőgépet a Honvédség? (+képek)

Vadai Ágnes (DK) szerint hazudott a Honvédség: az új gép alkalmatlan azokra a célokra, amikre vették.

Egy Dassault Falcon 7X típusú repülőgépet vásárolt a Magyar Honvédség, a hivatalos magyarázat szerint a „légiszállító képesség növelésére”.

A gép azonban a hivatkozott célra teljesen alkalmatlan, hiszen mindössze 12-16 személyt tud szállítani – közölte Vadai Ágnes, a Parlament honvédelmi bizottságának DK-s tagja.

Vadai szerint a business jet valójában Orbán Viktor kényelmét fogja biztosítani a szűkkörű luxusútjai során.

Ez már a második repülőgép, amit az ellenzékben még “luxusbaloldalt” emlegető Orbán Viktor fog használni, miközben a Honvédséggel vetette meg – tette hozzá az ellenzéki képviselő.

A Demokratikus Koalíció szerint a Honvédség új gépe is Orbán Viktor luxusigényei miatt érkezett.

Vadai Ágnes elmondta:

„Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagjaként kezdeményezem, hogy személyesen tekinthessem meg az új gépet. Azt, hogy ez a gép honvédelmi célokra alkalmatlan, persze enélkül is tudjuk; hazudtak az előző gép beszerzésének céljairól és hazudnak most is.

Az új “nem kormánygép” megtekintése csak amiatt lehet érdekes, hogy milyen luxuskiegészítők szolgálják majd a legszegényebb uniós tagország miniszterelnökének a kényelmét: van-e elegendő mahagóniborítás a gépben, a fotelek esetleg rendelkeznek-e masszázsfunkcióval.

A magyaroknak joguk van tudni, hogy miért fizetik az EU legmagasabb adóit, mire megy el a pénzük Orbán Viktor kormányzása alatt.”

közölte Vadai Ágnes.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek