Gyurcsány fontos ügyben kérte az LMP segítségét – Szél Bernadették bicskanyitogató módon reagáltak

Egy nap alatt két döbbenetes ügy mutatja meg: valójában hová húz az LMP.

Tegnap derült ki, hogy az LMP kampányfőnöke, Schmuck Erzsébet rendszeresen a Fidesz-holdudvar hírhedt ideológusával, Schmidt Máriával egyeztetett a kampány ideje alatt. Erről itt írtunk bővebben.

De más is történt tegnap: a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc az összes ellenzéki frakciót megkereste, hogy a gyülekezési törvény botrányos módosítása kapcsán az ellenzék együttesen próbálja megakadályozni azt, vagy legalább erőteljesen tiltakozzanak együtt.

Mint megírtuk: a TASZ jogvédő szervezet aggodalmának adott hangot, hogy a jövőben akár egy év börtönt is kaphat, aki egy gyűlést súlyosan megzavar. (értsd: például kifütyüli Orbán Viktor beszédét)

Az Ungár Péter érdekeltségébe tartozó LMP-s kampányportál, az azonnali.hu diadalittasan számol be róla, hogy az LMP csuklóból elutasította Gyurcsány kezdeményezését a tiltakozásra.

Szélék nem hajlandóak a DK-val közösen fellépni a botrányos törvénytervezet ellen.

A Jobbik szintén gyurcsányozással és szemkilövetőzéssel utasította vissza az ellenzék közös fellépésének ötletét.

Az MSZP-s Harangozó Tamás ugyanakkor azt mondta a lapnak: ők eddig is nyitottak voltak a párbeszédre, ez a jövően is így lesz. Élesen bírálta egyúttal Jobbik és az LMP „bohóckodását”:

„Szeretném, ha az ellenzéki pártok végre észrevennék, hogy egyenként lesz elkergetve mindenki, aki ezt a bohózatot folytatja”

– mondta Harangozó.

A DK részéről Arató Gergely azt közölte: nem adják fel, szeretnék a jövőben bevonni az LMP-t és a Jobbikot is az egyeztetésekbe. Ezek célja, hogy kitalálják: a parlamenti szavazásig milyen figyelemfelhívó akciókkal tudnának hangot adni az ellenvéleményüknek.

NYF-kommentár: Az LMP tehát titokban Schmidt Máriával egyeztet, de a DK-val nem hajlandó közös fellépésre a Fidesz ellen. Van még kérdés, hová húz ez az alakulat?

Kapcsolódó cikkünk:

Kiderült: Rendszeresen Schmidt Máriával egyeztetett az LMP képviselője a kampányban

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek