Kiderült: Rendszeresen Schmidt Máriával egyeztetett az LMP képviselője a kampányban

Elképesztő történetről számol be legfrissebb számában a Magyar Narancs.

A lap megtudta: az LMP-ben jelenleg fegyelmi eljárás zajlik Schmuck Erzsébet ellen, mert az LMP kampányfőnöke a 2018-as választási kampányban rendszeresen egyeztetett a Fidesz-holdudvar egyik leghírhedtebb ideológusával és történelemhamisítójával, Schmidt Máriával.

Mindez úgy derült ki, hogy Schmuck sofőrje fültanúja volt a telefonbeszélgetéseknek.

Schmuck Erzsébet az LMP kampányfőnöke volt, jelenleg a párt parlamenti képviselője, aki a lista 4. helyéről jutott be az országgyűlésbe.

balra: Schmuck Erzsébet (LMP), jobbra: Schmidt Mária

Schmidt Máriával ugyanakkor nem csak Schmuck, de Szél Bernadett is kapcsolatban állhatott – írja a Narancs.

A lap emlékeztet arra is: a 2016-os alkotmánybíró-választás során az LMP megegyezett a Fidesszel a jelöltekről (a tárgyalásokat még Schiffer András vezette), a plakáttörvény tavaly nyári vitájakor pedig Hadházy Ákos, a párt társelnöke arról beszélt a Hír Tv-ben, hogy Rogán Antal és Kósa Lajos személyesen győzködték az LMP képviselőit, segítsenek a kétharmados törvény megszavazásában.

Hadházy a választások előtt és után is tett olyan nyilatkozatokat, hogy

az LMP-be beágyazódott a Fidesz,

és egyes LMP-sek a kormányt segítik.

A lap tényfeltáró írásából kiderül továbbá, hogy a kampányt egy idő után elhanyagolta az azt irányító csapat, Ron Werbernek szándékosan nem fizették ki a tiszteletdíját, és hogy az LMP-ben egyre többen egy jobboldali fordulattól tartanak.

További részletek a Magyar Narancsban.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek