Itt a vége, kizárták Toroczkait a Jobbikból – Frissítés: Dúró Dóra is bejelentette kilépését a pártból

Akkor telt be a pohár, amikor a fideszes szennymédiának szivárogtatott belső infókat a Jobbikból.

Csütörtök este a párt etikai bizottsága kizárta a Jobbikból Toroczkai Lászlót, volt alelnököt.

A Jobbik által pénteken kiadott közlemény szerint Toroczkai megsértette a Jobbik Alapszabályának több pontját is, egyebek mellett azt, amely szerint:

„a Jobbik minden tagjának kötelessége, hogy tartózkodjon az olyan magatartástól, amely sérti a Jobbik szabályzatait, testületeinek határozatait, programját, érdekeit, illetve jó hírét.”

Az Etikai Tanács sérelmezte azt is, hogy Toroczkai nem törődött bele a tisztújítási vereségbe, és párttal ellenséges Fidesz-médiában akarta lefolytatnia a belső vitákat.

A fegyelmi bizottság bizonyítottnak találta azt is, hogy Toroczkai

„már jóval a tisztújítási időszak előtt belső információkat juttatott el a Jobbikkal ellenséges kormánypárti média részére az országos elnökségi üléseken történtekről.”

Frissítés: Dúró Dóra péntek délután a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be kilépését a pártból.

Dúró azt írja:

„Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma. A Jobbik Alapító Nyilatkozatához hűen is úgy érezzük, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés.

Életem első szervezete volt, amelyben 13 évet töltöttem, barátokra leltem, szerelmet találtam, majd a néppártosodásnak nevezett folyamat során, a párt lelkének elvétele miatt ez az egykor bajtársias közösség darabjaira hullik.

Hiába tettem meg minden tőlem telhetőt a békéért és az egyben maradásért, nem sikerült, mert sok vezetőnknek sajnos a belső tisztogatás volt a fontosabb.

Könnybe lábadt szemmel, összeszoruló torokkal, nehéz szívvel búcsúzom tehát innen, megköszönve ugyanakkor minden szép élményt, amit ennek a közösségnek a részeként éltem át. Keserűségemet csupán az oldja, hogy emelt fővel, tiszta lelkiismerettel és egy erős közösséggel együtt tekinthetek a jövőbe, ami bizakodással tölt el. Június 23-án Ásotthalmon zászlót bontunk Pongrátz Andrással. Csak a nemzet!”

Valódi Hírek