Patyi András SEHOL nem hajlandó újraszámoltatni a szavazatokat, a DK nagyon kiakadt

Gyurcsányék 40 körzetben támadták meg az eredményt, az NVB minden fellebbezést lesöpört.

A Nemzeti Választási Bizottság egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását – közölte Patyi András, az NVB elnöke.

Patyi szerint az újraszámlálás elrendeléséhez tényeken alapuló bizonyítékra vagy „magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények” bemutatására van szükség.

Patyi András

A bejelentésre máris reagált a Demokratikus Koalíció, akik korábban 40 körzetben támadták meg a választások bejelentett „eredményét”.

A DK azt írja: „Nem kellett sok idő Patyi Andrásnak ahhoz, hogy elveszítse NVB-elnök jellegét. Korábban egy jogszabályok szerint kiszabott bírság miatt kért bocsánatot Orbán Viktortól, most pedig bejelentette, hogy a tömeges választási csalások ellenére egyetlen választókörzetben sem lesz újraszámlálás. Pontosan így néz ki, ha valaki nem a választások tisztaságáért, hanem Orbán Viktor hatalmon tartásáért felel.”

A Demokratikus Koalíció szerint

„Patyi András az Orbán-rendszer egyik legelvtelenebb és leggátlástalanabb kiszolgálója,

hiszen a választások tisztaságáért felelős emberként vált választási csalásokat fedező pártkatonává. Ez történelmi jelentőségű bűn az európai Magyarország és a magyar népakarat ellen.

Amikor a Fidesz vezetői majd idegesen matatnak a helikopterkulcsaik után – bármikor is jön el a nap – Patyi András is velük reszkethet majd, mert őket választotta a magyarok helyett”

– áll a DK közleményében.

Valódi Hírek