Gyurcsány megszólalt a kolozsvári videóról: Egyedül a DK hívja fel a figyelmet erre az igazságtalanságra!

Elég nagyot megy a médiában a DK Kolozsváron forgatott videója, amelyben arról kérdezték a járókelőket: kire fognak szavazni áprilisban.

A végeredmény elég durván illusztrálja azt az ördögi fideszes stratégiát, amit Mikola István már 2006-ban kikotyogott: Orbánnak valójában csak hatalmi céljai vannak a határon túliakkal, akik szavazógépnek kellenek neki.

Ha lemaradtál a videóról, megnézheted itt.

Gyurcsány Ferenc hétfői sajtótájékoztatóján világossá tette: a kisfilm nem gyűlöletkeltés, és nem is a határon túliak magyarságának megkérdőjelezése, hanem

egy alapvető igazságtalanságra való figyelemfelhívás.

A DK elnök közölte: közel 400 ezer határon túl élő magyar regisztrált, akik részt kívánnak venni a magyarországi választásokon.

A Demokratikus Koalíció az egyetlen olyan magyar párt, amely elvi alapon elutasítja, hogy azon szavazhassanak, akik nem viselik teljes körűen ennek következményeit. Hozzátette: ez nem hatalmi kérdés,

ez az alapvető igazságosságot érintő elvi kérdés.

Azt mondta, a filmben azért takarják ki a résztvevők arcát és torzítják el a hangjukat, mert nem konkrét emberekkel akarnak vitatkozni, hanem egy jelenségre szeretnék felhívni a figyelmet.

Kapcsolódó cikkeink:

Gyurcsány drámai videót posztolt az Orbán-imádó határon túli magyarokról

Hoppá: Áder János szerint ne szavazzanak olyanok, akik nem Magyarországon dolgoznak és adóznak (+videó!)

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek